Naturtur 2021

Guidet tur i Grøndalsparken. Lær om spiseligt ukrudt og smag på parken.

Du inviteres til en guidet tur rundt i Grøndalsparken, hvor vi indsamler spiselige planter og diskuterer deres anvendelse. På turen vil du få mulighed for at lære de mest almindelige både spiselige og giftige planter i Grøndalsparken at kende. Du får en række fif om spiselige planter, og du lærer, hvilke kendetegn du skal være opmærksom på, hvis du ikke er en trænet botaniker.  

Mange moderne gourmetrestauranter tilbyder både interessante og velsmagende retter af råvarer fra naturens spisekammer, og parkerne byder på et væld af spiselige planter, bær, frugter og svampe. 

Når du går på jagt efter råvarer i naturen, venter der både vitaminer og nye naturoplevelser. Man kan lave dessert på bål med ganske få ingredienser. For at gentage succeserne fra de seneste år, bager vi pandekager over bål, ligesom vi bager æbler i bål med en chantillycreme til. En dessert, der er perfekt til sommeraftener, hvor familien er samlet omkring bålet. Et samlende punkt på en god dag i naturen med venner og familie.  

Vi mødes i Grøndalsparken, hvor der vil blive opstillet feltkøkken, pavillon samt stole og borde, så du får mulighed for at sidde ned og nyde smagsprøver af vilde planter, diskutere dagens oplevelser og hygge. 

Der vil blive serveret smagsprøver, kaffe og lidt koldt at drikke til børn og voksne. I forbindelse med servering eller uddeling af smagsprøver overholdes de gældende retningslinjer.

I forbindelse med arrangementet vil der være plancher og litteratur om spiselige planter, samt opskrifter på de forskellige retter.  

Tag med på naturtur i Grøndalsparken og smag på naturen. Det er gratis og for alle.

Tid og sted: 

Søndag den 22. august kl. 13-17 i Grøndalsparken. Vi mødes v. nedgangen til parken ved C.F Richs Vej/Rebildvej.

Spørgsmål rettes til lokaludvalgsmedlem Jørn Kofod - mail: jko@tdcadsl.dk