Naturtur i Grøndalsparken

29.07.2019
  • ""
Kom med på guidet tur i Grøndalsparken lørdag den 31. august 2019 kl. 13-17.

Vi indsamler spiselige planter og diskuterer deres anvendelse. På turen vil du få mulighed for at lære de mest almindelige spiselige og giftige planter i Grøndalsparken at kende. Du får en række fif om spiselige planter, og du lærer, hvilke kendetegn du skal være opmærksom på, hvis du ikke er en trænet botaniker. 

Mange moderne gourmetrestauranter tilbyder både interessante og velsmagende retter af råvarer fra naturens spisekammer, og parkerne byder på et væld af spiselige planter, bær, frugter og svampe. Når du går på jagt efter råvarer i naturen, venter der både vitaminer og nye naturoplevelser.

Dessert over bål

Man kan lave dessert på bål med ganske få ingredienser. For at gentage succesen fra sidste år, bager vi pandekager over bål, ligesom vi bager æbler i bål med en chantillycreme til. – En dessert, der er perfekt til sommeraftener, hvor familien er samlet omkring bålet. Et samlende punkt på en god dag i naturen med venner og familie.

Vi mødes i Grøndalsparken, hvor der vil blive op­stillet feltkøkken, pavillon samt stole og borde, så du får mulighed for at sidde ned og nyde smagsprøver af vilde planter, diskutere dagens oplevelser og hygge. Der vil blive serveret kaffe og hyldeblomstdrik med danskvand til børn og voksne. I forbindelse med arrangementet vil der være plan­cher og litteratur om spiselige planter, samt opskrif­ter på de forskellige retter.

Foruden mad og drikke vil vi på turen præsentere Københavns Kommunes udkast til ny plejeplan for Grøndalsparken. Sidder du inde med nogle gode idéer til Grøndalsparken f.eks. motionsredskaber, stenskulpturer m.m., så kom og del dem med lokaludvalget.

Tag med på naturtur i Grøndalsparken og smag på naturen. Det er gratis og for alle.

Tid og sted

Lørdag den 31. august kl. 13-17
Vi mødes ved nedgangen til Grøndalsparken ved C. F. Richs Vej / Rebildvej.

Kontakt

Spørgsmål til naturturen rettes til lokaludvalgsmedlem Jørn Kofod på e-mail: jko@tdcadsl.dk