Budgetaftale for 2023 er landet

Et bredt flertal i Københavns Borgerrepræsentation indgik i fredags en aftale om næste års budget. Aftalen hedder EN NY RETNING FOR KØBENHAVN.

Partierne bag aftalen er Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Venstre, Alternativet, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti.

Der er afsat penge til flere af lokaludvalgets prioriterede budgetønsker – herunder udvikling af Vanløse Bymidte, trafiksikkerhed på Jyllingevej samt udvikling af Bellahøjmarken og Genforeningspladsen.

Udvikling af Vanløse Bymidte

Udvikling af Vanløse Bymidte har været et stort ønske i hele bydelen, og med budgetaftalen er der nu sat 1,4 mio. kroner af til en forundersøgelse.

”Vi er rigtig glade for, at der er fundet penge til at undersøge, hvordan vi kan skabe en mere sammenhængende og indbydende bymidte i Vanløse. Vanløse har i mange år råbt højt om, at bymidten fremstår fragmenteret og uden en samlet vision. Senest på borgermøder afholdt af bymidtegruppen. Vi opfordrer derfor til en bred borgerinddragelse for at sikre, at bydelens ønsker og behov bliver hørt”, fortæller Jan Lindboe, Formand for Vanløse Lokaludvalg

Trafiksikkerhed på Jyllingevej

I budgetaftalen er man også blevet enige om at nedsætte hastighedsgrænsen til 50 km/t på Jyllingevej ved at ændre opstribningen samt at etablere parkeringsspor og enkelte sideheller på strækningen mellem Jyllingevej Station og kommunegrænsen til Rødovre Kommune. Krydset Jyllingevej - Ålekistevej vil blive ombygget og der vil blive opsat ekstra signaler i krydset Jyllingevej – Jernbane Allé.

”Netop at fredeliggøre Jyllingevej ved at nedsætte hastigheden og indsnævring af kørebaner var et af lokaludvalgets budgetønsker, da indfaldsvejen med 30-40.000 biler i døgnet forårsager en betydelig mængde støj, forurening og trafiksikkerhedsmæssige udfordringer for de omkringboende. Vi ser det som et meget positivt skridt i den rigtige retning, at trafiksikkerheden nu styrkes selvom vi i lokaludvalget gerne havde set, at der også var blevet sat penge af til et mere grønt udtryk på Jyllingevej”, fortæller Jan Lindboe. 

Udvikling af Bellahøjmarken og Genforeningspladsen

I budgetaftalen er der også fundet penge til at sætte skub i planerne om et stort sammenhængende idrætsområde på Bellahøjmarken og Genforeningspladsen. Helt konkret er der i budgetaftalen afsat 2,5 mio. kr. til en pulje med otte screeningsbevillinger med henblik på, at projekterne fremadrettet kan indgå i udmøntningen af idrætsmilliarden. Udover udvikling af Bellahøjmarken vil man også undersøge mulighederne for et Gymnastikkens hus med en mulig placering på Bellahøjmarken såvel undersøge mulighed for en kombineret svømmehal og gymnastikfacilitet i Vanløse.

”At udvikle Bellahøjmarken, området omkring Grøndal MultiCenter og Genforeningspladsen var også et af lokaludvalgets prioriterede budgetønsker, da området indeholder et stort potentiale til at øge idræts- og bevægelsesfaciliteter til gavn for mange flere københavnere. Lokaludvalget har i de seneste år samarbejdet tæt med Brønshøj-Husum Lokaludvalg, Bispebjerg Lokaludvalg, lokale idrætsforeninger og beboerrepræsentanter om netop at udvikle området”, afslutter Jan Lindboe, formand for Vanløse Lokaludvalg.

Vi vender løbende tilbage, når vi ved mere om bevillingerne, og hvornår de bliver ført ud i livet.

Læs mere om budgetaftalen på Københavns Kommunes hjemmeside https://www.kk.dk/budgetaftale2023

 

Billede
Vanløse Bymidte
Fotograf
Jonathan Ussing Magyar

Oversigt over prioriterede projekter og indsatser i Vanløse:

Øget trafiksikkerhed – Ulykkesbelastede kryds, flere bydele

  • 9,0 mio. kr. samlet på anlæg i 2023-2025 til ombygning af krydset Jyllingevej – Ålekistevej.
  • 0,1 mio. kr. på service til afledt drift og vedligehold i 2024 og frem.
  • 1,4 mio. kr. samlet på anlæg i 2023-2024 til opsætning af ekstra signaler i krydset Jyllingevej – Jernbane Allé.

Trafiksikkerhed på Jyllingevej, Vanløse

  • 4,1 mio. kr. samlet på anlæg i 2023-2024 til afstribning af spærreflader samt etablering af enkelte sideheller.
  • 0,1 mio. kr. på service til afledt drift og vedligehold i 2025 og frem.

Vanløse bymidte, Vanløse – foranalyse

  • 1,4 mio. kr. samlet på anlæg i 2023 og 2024.

Pulje til screeningsbevillinger på idræt (herunder udvikling Bellahøjmarken, Gymnastikkens hus og kombineret svømmehal og gymnastikfacilitet i Vanløse)

  • 0,5 mio. kr. på anlæg i 2022 og 2,0 mio. kr. i 2023.
  • Kunstgræsbane ved Damhusengens Skole - 3,6 mio. kr. samlet på anlæg i 2025 og 2026 til at etablere kunstgræsbane.