Budgetønsker 2024

I lokaludvalget har vi prioriteret tre budgetønsker til overførselssagen

Vi har netop indsendt vores budgetønsker til overførselssagen, kommunens budget for årets ubrugte midler.

I år har vi valgt at fokusere på tre ønsker:

  • Natur og Miljøstation

Natur- og Miljøstationen, som vi har arbejdet på i årevis, kan alligevel placeres på Pumpehusgrunden ved Damhussøen. 

Vi har derfor foreslået politikerne på rådhuset, at der afsættes penge til at færdiggøre forundersøgelsen af projektet og til realisering af Natur- og Miljøstationen, så vi endelig kan få gang i dette fantastiske projekt.

  • Jyllingevej

Vi ønsker en screening af et trafiksikkerhedsprojekt for Jyllingevej, så vi kan få opgraderet det nuværende projekt på Jyllingevej til en standard som den mere byrumsorienterede løsning med vejtræer, der er lavet på Jyllingevej lige på den anden side af kommunegrænsen i Rødovre. 

Vi presser også fortsat på for, at der skal afsættes penge til strækningen fra Ålekistevej til Adventskirken.

  • Bellahøjmarken

Vi har gennem længere tid arbejdet for at skabe en sammenhængende plan for bevægelse, idræt og natur for Bellahøjmarken, og der har været et stort lokalt ønske om at udvikle områdets store potentialer, styrke biodiversitet og bynatur og give flere københavnere adgang til et aktivt kultur- og fritidsliv. 

Derfor har vi - som en forlængelse af vores arbejde med at udarbejde en helhedsplan for Bellahøjmarken og den netop gennemførte screening af området – foreslået politikerne på rådhuset at der sættes penge af til en teknisk forundersøgelse, som skal danne baggrund for det endelige projekt.

Læs alle vores høringssvar og henvendelser her.