FLERE PENGE TIL JYLLINGEVEJ

Der er afsat penge i budgettet til både trafiksikkerhed og begrønning
Billede
Jyllingevej
Fotograf
Illustration: Tormod Tegner

I Vanløse har vi fået et af vores helt store ønsker opfyldt – nemlig en opgradering af det igangværende trafiksikkerhedsprojekt på Jyllingevej. Nu er der afsat midler til at forbedre trafiksikkerheden og begrønne Jyllingevej mellem Rødovre Kommune og Jyllingevej St.

"For os handler Jyllingevej nemlig ikke kun om trafiksikkerhed. Vi mener, der er behov for en mere byrumsorienteret løsning, der gør det bedre at bo i bydelen, og vi er derfor glade for, at der også er afsat midler til blandt andet træer og bredere midterrabatter, så vi kan komme op på niveau med løsningen på Jyllingevej i Rødovre Kommune", siger Jan Lindboe, forperson for Vanløse Lokaludvalg.

Det er kommunens ”lille budget”, der er faldet på plads, da politikerne på Rådhuset i går landede en aftale om de midler, der ikke blev brugt i sidste års kommunale regnskab.

Timingen i beslutningen om Jyllingevej er vigtig, fordi der allerede var et projekt på vej med forbedringer af trafiksikkerheden på strækningen og i de to kryds ved Ålekistevej og Jernbane Allé. Nu bliver projektet opgraderet fra start.

I lokaludvalget vil vi fortsat kæmpe for at få den gode, gennemtænkte løsning på hele Jyllingevej frem til Adventskirken.

En forbedring af trafiksikkerheden ved Rødkilde Skole er det også blevet til. Her er der afsat penge til etablering af et rødt midterareal på Hvidkildevej. Inden længe, når skoledistrikterne ændres, skal vejen være skolevej til Rødkilde Skole. Som den er nu, opleves vejen utryg for bløde trafikanter, fordi den både er bred, med meget parkering og helt uden cykelstier.

Det er desuden besluttet at anlægge Gymnastikkens Hus som et bydækkende fyrtårn for gymnastik og bevægelse. Placeringen af Gymnastikkens Hus er dog endnu ikke fastlagt.

Læs hele aftaleteksten for Overførselssagen på Københavns Kommunes hjemmeside.