Glædelig jul og godt nytår fra formanden

18.12.2019
  • ""
I får her et tilbageblik på året der er gået og en lille smagsprøve på, hvad vi har i vente i 2020.

Kære Vanløseborgere

Hermed en nytårshilsen til jer.

I Vanløse Lokaludvalg kan vi se tilbage på et begivenhedsrigt år, hvor vi har arbejdet med flere fremragende projekter i bydelen.

Vi har blandt andet gjort en ekstra indsats for at fremme området ’Asfalten’ ved siden af Vanløse Idrætspark. Der er kommet lys på pladsen, og den kan nu igen bruges til kultur- og fritidsaktiviteter, når solen går tidligt ned i efteråret og om vinteren. Vanløse er også blevet mere ”street”. Vi har nemlig fået et gadegalleri på Asfalten, hvor borgere helt lovligt kan male graffiti.

I årets løb har vi også kunne fejre en 1-års fødselsdag. I sommers sagde vi nemlig tillykke til vores byttestation på Helga Larsens Plads. Byttestationen har været med til at sætte fokus på bæredygtighed ved at give nyt liv til de ting, vi ikke længere bruger.

Vi har også afholdt vores tilbagevende debatsaloner Vanløse Saloner, hvor vanløseborgere har kunne komme hinanden ved og drøfte alt fra EU-valget til ensomhed. Til salonen om ensomhed deltog flere interesserede borgere i drøftelserne sammen med det inviterede debatpanel bl.a. hvordan unge i stigende grad oplever følelsen af at være ensomme. I lokaludvalget har kampen mod ensomhed været et særligt fokus punkt i længere tid, og flere andre aktører har i bydelen i de senere år arrangeret fællesspisning og andre sociale aktiviteter for at etablere nye fællesskaber i Vanløse.

I 2019 har lokaludvalget også behandlet Kommuneplanen 2019 for København, der er den overordnede plan for Københavns fysiske udvikling. Vanløseborgere har haft mulighed for at indsende kommentarer til det præsenterede forslag, og i oktober holdt lokaludvalget et borgermøde om kommuneplanen med fokus på erhvervsudviklingen og bymidten i Vanløse. Til mødet blev et debatpanel inviteret med repræsentanter fra erhvervs- og handelslivet i Vanløse, Planchef i Københavns Kommune, Kenneth Horst Hansen samt professor John Andersen fra Institut for mennesker og teknologi på RUC. Borgermødet bød på en levende diskussion om erhvervslivet i Vanløse, samt hvor meget København skal blive ved med at vokse og, hvor tæt vi skal bygge i Vanløse.

Der sker altså noget i vores bydel! Og det glæder os i Vanløse Lokaludvalg.

God jul og godt nytår ønskes af

Bent Christensen
Formand for Vanløse Lokaludvalg