Idrætsfaciliteter, grønne områder og øget biodiversitet.

Politisk tilfredshed med at samtænke natur og idræt i helhedsplan for Bellahøjmarken

Mødelokalet i Grøndal Multicenter var fyldt med en livlig debat, og ikke mindst en gennemgående begejstring over den præsenterede helhedsplan for området, da vi holdt dialogmøde om helhedsplan for Bellahøjmarken i onsdags. 

Helhedsplanen giver plads til nye idræts- og bevægelsesmuligheder og ikke mindst flere grønne områder og en øget biodiversitet. 

Jan Lindboe, forperson for Vanløse Lokaludvalg, oplevede debatten på førsterække som ordstyrer: ”På trods af snevejr og håndboldlandskamp oplevede vi igen en stor lokal interesse og opbakning til projektet. Det stod ret hurtig klart, at de inviterede politikere fra Borgerrepræsentation delte samme begejstring for den præsenterede helhedsplan for Bellahøjmarken.”

Netop samtænkningen af natur og idræt/bevægelse var ifølge de deltagende politikere en af helhedsplanen store styrker. Flere af politikerne var dog også ærlige om, at det på trods af fuld opbakning til projektet, altid er en hård konkurrence om pengene under budgetforhandlingen. 

Hvad sker der nu?

I slutningen af februar behandler Kultur- og Fritidsudvalget screeningsresultatet med helhedsplan og drøfter, om der til overførselssagen, kommunens budgetaftale for ubrugte midler, skal udarbejdes et budgetnotat på en teknisk forundersøgelse i forlængelse af den gennemførte screening af området i 2023. 

Vanløse Lokaludvalg håber, at Kultur- og Fritidsudvalget på baggrund af den fremlagte Helhedsplan og den store lokale opbakning til projektet vil prioritere Bellahøjmarken og afsætte midler til at arbejde videre med projektet.  

Tak til alle de mange politikere, foreningsrepræsentanter og borgere, der deltog i dialogmødet.