Lokaludvalgets ønsker til overførselssagen

Snart skal politikerne på Rådhuset fordele de ubrugte midler fra 2021. Vi har to forslag til projekter, som midlerne kan bruges på.

Hvert år i marts fordeler politikerne på Rådhuset de overskydende midler fra året før. Det er partierne, der indgik aftalen om Budget 2022, der er med til de politiske forhandlinger og dermed har indflydelse på beslutningen om brug af overførselsmidlerne. Partierne bag aftalen er Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Alternativet, Dansk Folkeparti og Frie Grønne.

Vanløse Lokaludvalg har besluttet at indmelde ønske om midler til gennemførsel af:

  • Projektering af en Natur og Miljøstationen på Damhusengen
  • Foranalyse for Vanløse Bymidte

Du kan læse mere om projekterne herunder.

 

Billede
Collage af Natur- og Miljøstationen
Collage af Natur- og Miljøstation på Damhusengen
Fotograf
Asal Mohtashami

Natur- og Miljøstation

Vanløse Lokaludvalg har sammen med Damhusengens Skole, Sejlklubben, Energi & Vand, Afdelingen for bæredygtig udvikling, Enggruppens Høslætlaug og Vanløse Bilaug de sidste 5 år arbejdet på at få en natur- og miljøstation på Damhusengen. Målsætningen er beskrevet i Udviklingsplanen for Damhussøen, Damhusengen og Krogebjergparken 2017-2022 og Vanløse Lokaludvalgs Bydelsplan 2017-2020. 

Formålet med en Natur- og Miljøstation i Vanløse er at skabe et samlingssted for oplysning, undervisning, udveksling af erfaringer, nytænkning og udvikling inden for natur- og miljøproblematikken, bl.a. København CO-2 neutral i 2025 og klimatilpasningsformidling af bl.a. Harrestrup Å-projektet.

Projektet indeholder planer om en dome til undervisning, møder etc., en værkstedsbygning med grønt tag og solpaneler, en dyregård og et udeareal til dyr, ophold, bier og udstillinger.

I foråret 2021 blev projektet vist frem for daværende Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen - S samt Jakob Næsager - KF og Klaus Mygind - SF, som alle fandt projektet interessant. Projektet var desværre ikke et af de projekter, der blev afsat penge til i kommunens budget for 2022.

I starten af det nye år har hhv. Sofie Seidenfaden - S, Katrine Hassenkam Zoref – EL og Emil Sloth - RV været ude og høre om planerne om en Natur- og Miljøstation på Damhusengen.

 

Billede
Billede af model af Damhusengen lavet af Science holdet på Damhusengens Skole
Billede af model af Damhusengen lavet af Science holdet på Damhusengens Skole
Fotograf
Damhusengens Skole
Billede
Vanløse Torv
Vanløse Torv
Fotograf
Asal Mohtashami

Bymidten

Vanløse Lokaludvalg har over en længere periode sat fokus på at skabe en mere sammenhængende og attraktiv bymidte i Vanløse. I sommeren 2021 afholdte lokaludvalget et større borgermøde og to opfølgende følgegruppemøder, hvor vanløseborgere, lokale butikker, kulturaktører m.v. blev hørt om deres holdninger og visioner for Vanløse Bymidte.

Et af de emner, som blev gentaget på tværs af møderne, var ønsket om en mere sammenhængende bymidte. Her blev der fremsat ønske om at aktivere pladserne i bymidten mere samt at sikre bedre og mere integrerede forbindelser hen over Jernbane Allé - eksempelvis pladsdannelse/Shared Space mellem Frode Jacobsens Plads og Tårnhusene (Brugsengrunden). Grønne områder og grønne adgangsveje var på møderne en prioritet, der både kan være med til at skabe sammenhæng og samtidig indbyde til ophold.

En mere levende bymidte var et andet ønske, som blev bredt delt af borgere, butikker og forskellige kulturaktører i bydelen. S-tog og Metro er en stor styrke for liv og aktivitet i området, hvor flere tusinde mennesker hver dag passerer Vanløse Torv.

Der er et ønske om, at Vanløse Torv skal invitere til ophold ved bænke, buske og caféer, men samtidig har plads til mange flere kulturelle og sociale aktiviteter, så torvet bliver til et lokalt samlingspunkt i Vanløse.

Vi håber at politikerne på Rådhuset afsætter midler til gennemførsel af foranalyse til Natur og Miljøstationen på Damhusengen og foranalyse for Vanløse Bymidte til forhandlingerne.

Billede
Fodovergang Jernbane Allé  v. Frode Jakobsens Plads
Fodgængerovergang ved Jernbane Allé og Frode Jakobsens Plads
Fotograf
Jonathan Ussing Magyer