Overførselssagen 2021/2022 er afsluttet og sikke en aftale!

Der er bl.a. afsat penge til to store projekter, som vi har arbejdet for i mange år.

Et bredt flertal på Københavns Rådhus indgik tirsdag aftale om den såkaldte overførselssag, hvor politikerne fordelte de ubrugte midler fra kommunens regnskab for 2021. Bag aftalen står Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF, Radikale Venstre, Venstre, Alternativet og Dansk Folkeparti.

Under overskriften ’Grøn by med plads til alle’ har politikerne nu fordelt de overskydende midler fra sidste års budget. Det drejer sig om lidt over 1.1 mia.kr., som bl.a. skal bruges på at styrke socialområdet, borgerinddragelse, børn og ungeområdet og ikke mindst Københavns fortsatte udvikling mod en bæredygtig fremtid.

Hvad får Vanløse ud af aftalen?

Omdannelse af Helga Larsens Plads

Parterne er enige om at afsætte midler til en omdannelse af Helga Larsens plads til et grønt, levende og trygt samlingspunkt med mulighed for ophold, ro og leg. Der afsættes 9,4 mio. kr. samlet på anlæg i 2022-2024 til en omdannelse af den offentlige del af pladsen.

Vanløse Lokaludvalg har siden 2013 arbejdet for at forskønne Helga Larsens Plads, og vi er glade for, at det endelig lykkedes at få afsat midler til det. Tak til jer vanløseborgere, som har været til vores mange arrangementer og møder på pladsen.

Screening og planlægning af natur- og miljøstation på Pumpehusgrunden ved Damhussøen

Parterne er enige om at afsætte midler til udarbejdelse af en nærmere projektering af projektforslaget om en Natur- og Miljøstation. Der afsættes 1,1 mio. kr. på anlæg i 2022 til screening og planlægning.

Vanløse Lokaludvalg har i de sidste 6 år arbejdet på en Natur- og Miljøstation på Pumpehusgrunden ved Damhussøen. Formålet er at skabe et samlingssted for oplysning, undervisning, udveksling af erfaringer, nytænkning og udvikling inden for natur- og miljøproblematikken. Projektet er allerede beskrevet i lokaludvalgets Bydelsplan 2017-21 samt i Udviklingsplan for Damhussøen og Damhusengen 2017.

Vanløse Lokaludvalg har inddraget Damhusengens Skole, Ungecenter Vanløse, Sejlklubben (Fritidscenter Vanløse), Energi & Vand, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Damhusengens Bilaug, Enggruppen og Enggruppens høslætlav samt andre frivillige aktører i udformningen af projektet.

Skøjtebane på Genforeningspladsen

Parterne er enige om at afsætte midler til at planlægge en mobil 400 m rundløbsbane på Genforeningspladsen. Der afsættes 1,6 mio. kr. samlet på anlæg i 2022 og 2023 til en planlægningsbevilling.

Supplerende anlægsbevilling i forbindelse med udvidelse med specialklasserække på Kirkebjerg Skole

Parterne er enige om at afsætte supplerende midler til færdiggørelsen af udvidelsen af Kirkebjerg Skole med 32 specialpladser. Der afsættes: 42,5 mio. kr. samlet på anlæg i 2022-2025.

Fakta om overførselssagen

Overførselssagen (OFS) er en politisk forhandling i kommunen hvert forår, hvor nye initiativer samt opgaver, der mangler finansiering eller er blevet dyrere end forventet, samles op og finansieres med de penge, der er til overs fra sidste års regnskab. 

Læs mere om Overførselssagen på kk.dk.

Du kan læse hele aftaleteksten herunder.