Vanløse Salon: Mere fællesskab i og om Vanløse. Er folkehus- eller forening vejen frem?

25.10.2021
Vanløse Saloner inviterer tirsdag den 23. november til fællesspisning og debat om folkehus og fællesskab i Vanløse.

Med inspiration fra Absalon Kirkens omdannelse til Folkehus på Vesterbro inviterer vi til en åben dialog om vi skal have noget tilsvarende i Vanløse. Derfor starter vi med fællesspisning kl. 18.  

Hvordan styrker vi fællesskabet i Vanløse? Hvordan kan vi stå sammen og løfte i flok for at skabe en mere levende og spændende bydel? Er et folkehus eller en folkeforening en del af løsningen, og hvordan griber vi det i givet fald an? 

Til at give et fagligt indspark i debatten har vi inviteret folketingsmedlem og iværksætter Uffe Elbæk, Alexander Prout fra Folkehuset Absalon og Kulturhusmedarbejder Kaj Jessen fra Karens Minde Kulturhus, der ved, hvad det kræve at forene frivillige og at starte et levende folkehus. Vi har også inviteret lokal og erfaren ildsjæl Jette Hill Ludvigsen, der vil byde ind med konkret erfaring fra Vanløse. 

Det er arrangørernes håb, at vi med denne aften kan få sat gang i en debat og konkrete initiativer, der kan få fællesskabet i Vanløse til at vokse omkring lokale aktiviteter og projekter. 

Vi begynder med fællesspisning 
I bedste ”Absalon-stil” starter vi aftenen med fællesspisning ved langborde. Det er gratis at spise med, men drikkevarer (øl, vin og sodavand) skal købes i caféen. Der begrænset pladser til spisningen, hvorfor der er tilmelding efter først-til-mølle-princippet. Tilmeld dig ved at sende en mail senest den 18. november til: vanloeselokaludvalg@okf.kk.dk  

Inden debatten går i gang, vil Kristian Boll sætte stemningen med et par fællessange. 

Tid og sted 
Salonen finder sted tirsdag den 23. november. Fællesspisning starter kl. 18.00 og debatten løber fra kl. 19-21. Det hele foregår i Café Oasen på Kulturstationen Vanløse.  

Om Vanløse Saloner 
Vanløse Saloner arrangeres af Vanløse Lokaludvalg. Salonerne er debataftener, hvor vanløseborgere med forskellige holdninger og viden inviteres til at gå i dialog og sammen blive klogere ved hjælp af hinanden og på hinanden.