Vi skal blive bedre til at affaldssortere

I løbet af de næste par år bliver der opsat 750 sorteringsstationer i hele København. Du kan være med til at bestemme, hvor de skal stå.

Sortering af affald er et centralt punkt i Københavns kommunes grønne dagsorden og et vigtigt værktøj for at nå målet om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. I op mod 34.000 boliger i København er der i dag ikke plads i gården til at kunne sortere alle typer affald. Derfor vil Københavns Kommune de kommende år etablere op mod 750 sorteringspunkter i det offentlige rum som supplement til affaldsindsamlingen i gårdene, så det bliver lettere for københavnerne at sortere affald i en travl hverdag.

Hvor skal sorteringspunkterne stå

Netop nu er Teknik- og miljøforvaltningen i gang med en proces, der skal kortlægge de mest hensigtsmæssige placeringer til sorteringspunkterne - og du kan være med. 

Via dette link kan du på et kort markere, hvor du mener, der er behov for ekstra affaldsindsamling i Vanløse.

 

Fakta om Sorteringspunkterne

De 750 sorteringspunkter skal placeres rundt om i alle Københavns bydele – dog forventes koncentrationen af sorteringspunkter at være større i de mere centrale bydele, hvor der er tættere beboelse.

Sorteringspunkterne skal supplere den eksisterende ordning for indsamling af husholdningsaffald og dermed give Københavnerne mere fleksibilitet i hverdagen og bedre mulighed for at sortere affaldet – samtidig med at det giver hele byen større kapacitet til mere sortering.

Et flertal i Borgerrepræsentationen vedtog i december 2018 som del af strategien Cirkulær København en målsætning om, at 70 % af al husholdningsaffald i Københavns Kommune skal indsamles til genanvendelse i 2024.

Læs mere om placering og etablering af sorteringspunkterne på Københavns Kommunes hjemmeside.