Vores ønsker til Budget 2021

Lokaludvalget har nu indsendt budgetønsker til budgetforhandlingerne, der består af lokale projekter, der vil gøre Vanløse endnu bedre.

De budgetønsker lokaludvalget har indmeldt er: 

  • Damhusdæmningen 
  • Multifunktionsplads og lethal på Asfalten, Klitmøllervej 16, v. Vanløse Idrætspark
  • Kulturstationen i Vanløse 
  • Helga Larsens Plads
  • Trafiksikkerhed i bydelen 

Damhusdæmningen

Ønsker: Gennemførsel af den udvidede gang­ og cykelsti, jf. Bydelsplan  og  Cykelredegørelse 2020

Kort om projektet: 

Trafik og Plan arbejder blandt andet på, at Damhusdæmningen med Supercykelsti bliver prioriteret politisk. Helt konkret er arbejdsgruppens ønske, at dæmningen udvides, så der er plads til både cyklister og fodgængere. Der er også lavet skybrudsplaner for dæmningen, der giver anledning til, at dæmningen udvides i højden, så der skabes sikre forhold ved kommende skybrud.  

“En udvidelse af Damhusdæmningen forøger sikkerheden og fremkommeligheden gennem adskillelse af cyklister og fodgængere, der ofte oplever sammenstød, når de krydser dæmningen samtidig. En højere dæmning vil samtidig skabe sikre forhold ved fremtidige skybrud, hvilket bliver mere og mere nødvendigt ” - Bent Christensen, tovholder i arbejdsgruppen for Trafik og Plan, formand for Vanløse Lokaludvalg.  

Multifunktionsplads og lethal på Asfalten, Klitmøllervej 16, v. Vanløse Idrætspark

Ønsker: Projektforslag til lethal og videreudvikling af fleksibelt og multifunktionelt byrum for unge, jf. Bydelsplan og tidligere budgetnotat

Kort om projektet: 

I flere år har et af de helt store projekter i arbejdsgruppen for Børn og Unge været Asfalten, Klitmøllervej 16, hvor arbejdsgruppen har et ønske om at skabe et lokalt samlingspunkt med en lethal og en multifunktionsplads med idrætsaktiviteter for børn og unge i Vanløse og København.  Gennem aktivitetsforløbet, Vanløse Games, med gadeidræt og streetaktiviteter har arbejdsgruppen gennem flere år forsøgt at vise det potentiale pladsen har for at imødekomme behovet for idrætsaktiviteter- og rum til den uorganiserede idræt. Pladsens udformning vil kunne forbindes med Damhusengens Skoles udendørsareal, Genvejen, for at skabe et sammenhængende byrum, skoler og foreninger også kan bruge.  

“Vi håber, at Asfalten kan blive et fremtidigt samlingspunkt for uorganiseret idræt som alle børn og unge i bydelen kan benytte sig af” - Per Stengade, tovholder og arbejdsgruppemedlem i Børn og Unge.  

Se en kort film om lokaludvalgets ønsker for Asfalten her

Kulturstationen i Vanløse 

Ønsker: Bedre understøttelse af frivillige til udvikling af kulturaktiviteter i Kulturstationen og brugerdemokrati med bedre vilkår for brugerne i huset, herunder almindelig vedligehold af rum og rammer, så de indbyder til ejerskab og deltagelse frem for misligholdelse og ligegyldighed.

Helga Larsens Plads

Ønsker: Projektforslag til udvikling af den forsømte plads, jf. Bydelsplan

Kort om projektet

Helga Larsens Plads på Jydeholmen er én af lokaludvalgets helt store mærkesager, da pladsen har et stort potentiale for at blive et grønt mødested for beboere i lokalområdet. Gennem etablering af en byttestation, midlertidige møbler og plantekasser har arbejdsgruppen for Kultur og Fritid skabt mere liv på pladsen og vist pladsens potentiale. 

”Vanløse Lokaludvalg arbejder for, at Helga Larsens Plads bliver et grønt åndehul midt i Vanløse. Vi har også afholdt forskellige sociale aktiviteter, hvor vanløseborgere har fortalt om deres visioner for pladsen. Dem håber vi at kunne realisere i tæt samarbejde med lokalområdet, forvaltning og Borgerrepræsentationen”, fortæller Freddy Christiansen, medlem af Kultur og Fritid.   

I mellemtiden er Vanløse Lokaludvalg blevet kontaktet af  og indgået i dialog med TMF mhp. at afklare muligheden for at placere en nærgenbrugsstation på Helga Larsens Plads. Status er, at TMF i øjeblikket er i gang med at undersøge mulighederne for indretning af en nærgenbrugsstation på pladsen og har taget kontakt til vejmyndigheden.

Se en kort film om ønsker for Helga Larsens plads her. 

Trafiksikkerhed i bydelen 

Ønsker: Trafiksikkerhed i bydelen, særligt omkring fodgængerovergange og krydsninger ved de store indfaldsveje, forbedring af cykelstier og -ruter, skoleveje samt trafiksikkerhedsprojekt på Hulgårdsvej/Sallingvej/Hillerødgade/Godthåbsvej.